Biztosan Ön is hallotta már azt, hogy fél évente nem árt elmenni fogorvoshoz legalább egy szűrésre. A legtöbben azonban ezt nem tartják be. Van azonban olyan eset, amikor időpontot KELL egyeztetni.
A kofferdam (magyarul nyálrekesz) segít a kezelt fogat teljesen izolálni a száj többi részétől. Egy a szájhoz igazított kisméretű gumilepedőről van szó
A belső fogfehérítést általában gyökérkezelés miatt elhalt, vagy egyéb okokból (például belső vérzés) belülről elszíneződött fogak esetében alkalmazzák.
Sokakat érintő probléma az időjárás megváltozása miatt jelentkező fogfájás vagy egyéb fogászati panasz. Azonban nem csak a frontok hatnak ilyen módon a fogazatunkra, hanem a repülés vagy búvárkodás során fellépő légnyomás-változás is.
A bölcsességfog a sorban az utolsó, leghátul található nagyőrlőfog, amely általában minden más fognál később, gyakran csak 18-25 éves korban bújik elő. Ezek a fogak napjainkban már sajnos egyre gyakrabban okoznak fogászati problémákat.
Manapság egyre több emberben megvan az igény arra, hogy az elszíneződött fogait speciális eljárással szép fehérré varázsolja. A fogápolásnak ezen formája a tévhitekkel ellentétben nem fájdalmas - egyes esetekben lehet érzékeny -, és nem is károsítja a fogállományt.
A Ph egy mérőszám, amely bármely folyadék, többek között a testnedveink sav és lúg háztartását jelzi. Ezt az értéket egy nullától tizennégyig terjedő számskálán mérik.
A fogak fehérségének kérdésével ma már napi szinten foglalkozunk, elég, ha a fehérítő hatású, mindennapos használatra kifejlesztett fogkrémekre gondolunk. Ha ezen túlmenően is szeretnénk biztosítani fogaik ragyogását, akkor dönthetünk otthoni módszerek vagy rendelői beavatkozások mellett.
Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen az antioxidáns hatású C-vitamin, testünk ennek ellenére képtelen annak előállítására és raktározására, azonban nem árt, ha odafigyelünk néhány egyszerű, ám annál fontosabb szabályra.
Sokat változott az egészséges élelmiszer megítélése az utóbbi évtizedek során. Míg korábban a magas zsírtartalmú ételek fogyasztását tartották az elhízás első számú felelősének, napjainkban a cukor- és szénhidrátfogyasztás ártalmaira hívják fel a figyelmet.